Hem > Lösningar > Innehåll

Skillnaden mellan CMM och Normal mätning (I)

Nano (Xi'an) Metrology Co., Ltd | Updated: Oct 13, 2016
Source:

Med utvecklingen av modern industri, kraven i form av mekaniska delar blir mer och mer komplicerade, då också kräver en snabb och tillförlitlig mätmetod att samarbeta.Tre samordna mätmaskin (CMM)som ett slags hög effektiv precision mätinstrument, som uppfyller kraven ovan. Därför används ofta i maskintillverkning, instrumentet tillverkning, elektronisk industri, flyg och nationella försvar industrier. Särskilt lämplig för att mäta kroppsdelar, dör, precisionsgjutning, bil shell, motordelar, CAM och flygplan typ kroppen som med utrymme böjd yta delar.

1. mätning av geometriska storleken och formen

Mätning av arbetsstycket geometri storlek och form, den konventionella metoden behöver vanligtvis utföra självständigt. Särskilt i mätningen av arbetsstycket form har höga krav på arbetsstycket. Det kommer att kosta mycket mer tid än faktiska mätningen, såsom vid mätning av planeness i tablett, vi behöver justera de tre snabbt ytan punkterna i samma höjd som tabletten.

Till skillnad från konventionella metoder, kan CMM samtidigt mäta storleken och formen. Tre samordna mäta maskin hälsningar uppmätta objektet som insamling av en uppsättning diskreta punkter. Enligt uppmätta objektet och de olika kraven, mäta antalet från insamling av flera diskreta punkter istället för uppmätta objektet, genom den beräkning av för att bestämma storleken och formen på objektet. Innan du mäter arbetsstycket, första är sond kalibreringen att eliminera fel inflytande på grund av förändrademiljöförhållanden. Och enligt grundval design av artefakter eller processen riktmärke måste vi leta efter arbetsstycket koordinatsystem. Det finns inget krav på att den fastspänning av arbetsstycket och justera, vi behöver bara hålla arbetsstycket förbli stabila.


Vänligen informera oss om frågor eller råd

E-post:Overseas@CMM-nano.com


Förfrågning
Your comments are welcome!
For more information about our brand and products, please feel free to contact us!
Please enter your email address:
Kontakta oss
Address: No.55, Gongye No.2 Road, Xi'an National Civil Aerospace Base, Xi'an City, Shaanxi-provinsen, Kina
Tel: +862981538937
Fax: +862989233633
E-mail: overseas@cmm-nano.com
Copyright © Nano (Xi'an) Metrology Co., Ltd All rights reserved.